Eberhard & Co.

Het is niet elk merk gegeven een geschiedenis op te bouwen die bestaat uit herkenbare, karaktervolle modellen die door horlogeverzamelaars en connaisseurs al decennia in de harten gesloten worden. Toch is Eberhard & Co. een van de merken die daarin geslaagd zijn.

Dit begon in 1887, toen Georges Eberhard de fundering van het merk neerzette door zijn eigen werkplaats op te richten in het Zwitserse La-Chaux-de-Fonds. Zeker toen al was het merk niet zonder concurrentie, maar Eberhard & Co. wist zich te onderscheiden door te focussen op nieuwe ontwikkelingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het merk het polshorloge als een van de eerste omarmde en zich vooral richtte op de ontwikkeling van chronografen.

Evenmin verwonderlijk is dat het merk vooraan stond bij de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van chronografen, van de introductie van de urenteller tot aan de eerste polshorloges met een rattrapante-functie.

Lees verder

Bekijk alle horloges

  • Eberhard & Co. Chrono 4 Grande Taille

    Mechanical chronograph with automatic winding and an exclusive device by Eberhard & Co. in the form of four counters aligned in one row. The crown is screwed in and water-resistant, the sapphire glass is vaulted, the caseback is fixed by 8 screws. The special sword-shaped hands and the “appliqué” hour indexes are marked by luminescent points to allow read-off when it’s dark.

     

    Bekijk horloge

*****

Speciaal voor u geselecteerd

*****

Inschrijven voor onze nieuwsbrief: