Carl Suchy & Söhne

Is er in het toch al overvolle universum van de horloges ruimte voor nog een merk? Die vraag werd in 2016 volmondig met ‘Ja!’ beantwoord door Robert Punkenhofer, een Oostenrijker die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in onder andere de wereld van kunst en design, toen hij met hulp van de onafhankelijke horlogemaker Marc Jenni het merk ‘Carl Suchy & Söhne’ nieuw leven inblies.

Het merk kent een rijke historie, waarbij het opvallendst is dat het van oorsprong geen Zwitsers merk is, maar verankerd ligt in het Oostenrijks-Hongaarse rijk waar de Habsburgdynastie de scepter zwaaide. Het was onder hun bewind dat Carl Suchy, die in 1796 geboren was in Praag, vele van zijn klanten vond voor zijn zeer hoogstaande horloges en klokken. Onder hen bevond zich onder anderen keizer Franz Joseph I, de man van keizerin Sisi. Ook in wetenschappelijke kringen waren de horloges van Carl Suchy geliefd en te vinden in onder meer de vestzak van Sigmund Freud. In 1853 gaat het merk ook definitief de grens over als de zoon van Suchy, Carl Suchy junior, een manufactuur voor zakhorloges opzet in La Chaux-de-Fonds in Zwitserland. De naam en de faam van het merk nemen in de daarop volgende jaren alleen maar toe, maar hun lot hangt sterk samen met dat van het Habsburgse rijk, dat de Eerste Wereldoorlog niet overleeft, en hierdoor komt er helaas ook een einde aan Carl Suchy & Söhne.

Lees verder

Bekijk alle horloges

  • Carl Suchy & Söhne Waltz No 1 Skeleton

    Carl Suchy & Söhne presents for the first time a skeleton version of its bestseller: The Waltz N°1 Skeleton playfully reveals its masterfully handcrafted skeleton automatic movement.

     

    Bekijk horloge

*****

Speciaal voor u geselecteerd

*****

Inschrijven voor onze nieuwsbrief: